Extra Concert: Afstudeerconcert van pianist Matthijs JongenMatthijs Jongen is de vaste pianist van GooiseOperette en OperaFlevoland en heeft al eerder optredens van deze groepen begeleid in de Sint Urbanus in Ouderkerk. Matthijs Jongen speelt dit concert als afstudeerproject ter afronding van zijn studie Concertpianist aan het Conservatorium. OuderkerkConcert brangt ditMeer lezen….

Maria de Fatima is een belangrijke vertegenwoordigster van Fado buiten Portugal.In de loop van de twintigste eeuw werd fado een erkende zangkunst die in Portugal vaak wordt uitgevoerd in de betere uitgaansgelegenheden. Zij wordt in Nederland gezien als de beste Fado zangeres van ons land. Dit wordt ondanks dat hetMeer lezen….

Dit jaar bestaat de Stichting Vrienden van het Vollebregt-orgel Ouderkerk twintig jaar. Dat is de stichting die zich inzet voor het onderhoud en het voortbestaan van het prachtige Vollebregt-orgel uit 1878. Dat willen we vieren met een orgelconcert dat klinkt als een….. orgel!Het jubileumconcert zal worden verzorgd door de jongeMeer lezen….

Een jaarlijks terugkerend nationaal evenement waaraan uiteraard ook de Sint Urbanus meedoet.De kerk is open voor bezichtiging, er kan een rondleiding gevolgd worden en er is ook muziek.Nadere informatie volgt nogMeer lezen….

Trio Galantes is een in Amsterdam gevestigd “Romantic Trio” gespecialiseerd in de grote hits van de gouden jaren van de Latijns -Amerikaanse muziek , de jaren 30, 40, 50.Het trio bestaat uit klassiek geschoolde musici – Alvaro Pinto Lyon (Chili), Humberto Albores Martinez (Mexico) en Augusto Valanca (Brazilië). Zij makenMeer lezen….

LET OP: Deze voorstelling sluit aan op de Amstellanddag en begint om 16:00 uur !! Na een groot succes vorig jaar maart, met hun programma Dos Klezmer Shifl komt “De Klezmer Society” dit jaar met een nieuw meeslepend programma in de Sint Urbanus. Aansluitend op het programma voor de AmstellanddagMeer lezen….

Tijdens de Amstellanddag zijn er in heel Amstelland, en dus ook in Ouderkerk aan de Amstel, activiteiten en op die dag zijn ook vele monumenten voor het publiek toegankelijk. Ook de Sint Urbanuskerk is op deze dag ’s middags open voor het publiek. Het orgel wordt bespeeld en er isMeer lezen….

Een trio van fluit, altviool en gitaar komt niet vaak voor. Toch passen de klanken goed bij elkaar vindt Ton Terra, gitarist van het Terra Trio. Dwarsfluitiste Willemijn van Baar speelt de bovenstem. Altviooliste Margot Näring speelt de middenstem. De gitaar vormt de tenor en basstemmen. Het trio speelt toegankelijkeMeer lezen….

Mooie Engelse Christmas Carols zijn zaterdag 16 december te horen in de St Urbanuskerk in Ouderkerk aan de Amstel, om 18:00 uur. Dit is aansluitend op een gezellige kerstmarkt in de Amstelkerk. De Martinus Cantorij Zwaag (o.l.v. dirigent Bas Halsema) zingt op 16 december om 18.00 uur ´A Festival ofMeer lezen….

Opera Flevoland brengt een spannend programma met fragmenten uit bekende opera’s zoals La Traviata en Porgy and Bess.Voor meer informatie over OperaFlevoland zie: https://www.operaflevoland.nl/ Kaarten à €15,– via: https://bit.ly/3ZxEqGH en en bij Bakker Out (Kerkstraat 1 in Ouderkerk) Kaarten zijn ook telefonisch te bestellen: 06-1361 9613Meer lezen….